MARANGOZUN ÇEKİCİ EMEKÇİNİN KESK' İ


 Kesk yönetimi Ohal' den sonra bölge mitingleri düzenledi. "Krizin faturasını ödemeyeceğiz, yoksullaşmaya işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye" talepleri ile çağırı yaptılar. Birden çok talep belirtilmiş. sanki her talebe uyan gelirse katılım artar diye düşünülmüş. Gittik. Bi tarafı denizle diğer tarafı polis barikatıyla çevrilmiş katılımcılar haricinde halka kapalı bi miting oldu. Oysa insan tek başına kendi seçtiği bi meydanda eline bi döviz alıp eyleme çıksa halktan yüzlerce kişiye sesini duyurabiliyor. Halktan Izole mitinglerin adını "gaz alma" olarak değiştirmek yerinde olur.

Dört bini aşkın üyesi ihraç edilmiş bir sendika olan kesk "ihraç edilen arkadaşlarımız için iş bırakıyoruz." çağrısı yapıp bıraksa daha iyi olurdu.  

Yöneticilere neden ihraçlarınız için iş bırakma eylemi gibi ciddi mücadeleler düşünmüyorsunuz diye sorsak verdikleri cevap aşağı yukarı şöyle oluyor. "Basın açıklamasına gelmeyen üye işi hiç bırakmaz." Elbete bu düşünce yanlıştır. Doğru gibi görünen yanĺışlar, alenen görünen yanlışlardan daha tehlikelidir. Üyeler gelmiyorsa doğru davranışı göstermeyen yöneticileri gördüğü içindir. Direneler üyelere örnek olmaya çalışıyor ama yöneticiler tarafından karalanıyor hatta dövülüyorlar. Direnmeyen ve direndirmeyen yöneticiler Iktidar için  Kesk e kayyum atamaktan iyidir. 


Direnmeyen yöneticilerin söyledikleri bir cümle daha var. "Kesk i hedef gösteriyosunuz. Böyle yaparsanız Kesk kapatilacak." Bu da doğru gibi görünen yanlıştır. Direnişim süresinde doğru görüntülü yanlışları ayırma özelliğim gelişti. Marangozun çekici neyse kamu emekçilerinin Kesk' i de odur. KESK mücadele gerecimizdir. Siz hiç,  kırılmasın diye çekicini kullanmayan bi marangoz gördünüz mü? İyi bi marangoz çekicini en iyi şekilde kullanır. Emekçiler de sendikalarını. 

10 Ekim' de hükümetin denetleme memurlarını ağırlayan bi kesk MYK sı gördük. Myk, 10 Ekim de  Akp yi  kabul etmemeliydi. Edecekse Ankara Garı önüne davet etmeli ve "Bu katliamın sorumlusu sizsiniz." demeliydi. Aşağıdaki fotoğraf ziyaret sırasında çekilmiş. Ellere dikkat ediniz. Direnenleri dövdürerek sendikamızdan atan eller Hükümet önünde bağlanmış. Akp nin ziyaretinden beş gün sonra da Genel merkezde Myk.' nın Mücadele etmesi için oturma eylemi yapan üyeleri sürükleyerek, morartarak, hakaret ederek binadan attılar. Kamu emekçileri için böyle açık bir kesk yerine mücadele ederken kapanmış bir kesk daha iyidir. Zira çekicimiz kırılırsa daha iyisini yapacak nasırlı ellerimiz vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nasıl Yapmalı'yı Nasıl Vermeli

KÖR TESTERE

İŞİMİ GERİ İSTİYORUM YAV!